CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Om Spejderns Lejr 2022

Om Spejdernes Lejr 2022

Voksenevent på Spejdernes Lejr 2022 . Foto: Jacob Fredegaard Hansen

Fra den 23. til 31. juli 2022 samledes 32.000 børn og unge på Nordens største spejderlejr i Hedeland Naturpark.

Over 4.000 lejrfrivillige bidrog til at skabe nogle fantastiske rammer for spejdere fra hele landet. På Spejdernes Lejr 2022 kunne deltagerne fra de cirka 900 tilmeldte grupper og de tusindvis af gæster prøve masser af sjove og lærerige aktiviteter, spise lækker mad på Spejdertorvet og se hvad spejderlivet anno 2022 har at byde på i Hedelands flotte omgivelser.

Spejdernes Lejr 2022 var den tredje Spejdernes Lejr, og første gang at den blev afholdt på Sjælland.

Efter lejren er det blevet udgivet en række artikler om lejrens afholdelse;

26/10-2022: Spejdernes Lejr sætter spejderbevægelsen på Danmarkskortet

30/11-2022: En stor tak til de frivillige som står bag Danmarks største børneevent

13/12-2022: Et lille overskud fra Spejdernes Lejr 2022

15/12-2022: Grupperne er tilfredse med Spejdernes Lejr 2022

Fælles om fremtiden

Temaet for Spejdernes Lejr 2022 var Fælles om Fremtiden. Et tema, som skabte rammerne for arbejdet både før, under og efter lejren. Fælles om fremtiden var valgt, fordi vi som spejdere tager ansvar for vores klode, menneskerne på den og vores fælles fremtid. Derudover samarbejder spejdere både på tværs af aldersgrupper, spejderkorps og lande.

Fælles om fremtiden var den røde tråd i lejrens over 300 aktiviteter og som spejder kunne man bl.a. få et Fælles om fremtiden-mærke, hvis man gennemførte fem typer af aktiviteter.

Derudover satte lejrens vartegn ’Læringsspiralen’ fokus på verdensmålene og vores globale fællesskab. Hedeland Naturparks nye udendørs møde- og læringssted indeholder bl.a. 17 verdensmålshytter og to digitale verdensmålsruter i nærområdet via Woop-app’en.

Spejderens Lejr 2022's vartegn i Hedeland Naturpark. Foto: Elena Møberg

International deltagelse

Spejdernes Lejr 2022 havde et flot fremmøde af internationale deltagere. 147 grupper fra 37 lande var tilmeldt lejren og listen talte bl.a. grupper fra Frankrig, Canada og Etiopien. I alt var 51 nationer repræsenteret på lejren.

Én nation tiltrak sig ekstra opmærksomhed, da Spejdernes Lejr via støtte fra fonde kunne tilbyde ukrainske flygtningebørn et glædeligt afbræk fra deres hverdag. 115 ukrainske spejdere deltog på lejren og yderligere 250 flygtningebørn besøgte lejren via dagsbesøg i løbet af de ni dage.

Generelt har det internationale engagement været bemærkelsesværdigt på Spejdernes Lejr 2022 med besøg fra blandt andre WOSM og WAGGGS-repræsentanter, ligesom næste års sydkoreanske værter for verdensjamboreen også kiggede forbi.

Ukrainske spejdere på Spejderns Lejr 2022. Foto: Kurt Stæcker Jensen

Hvem står bag Spejdernes Lejr 2022

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen Spejderne. Spejdernes Lejr 2022 afholdes desuden i samarbejde med tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Spejdernes Lejr bidrager til at realisere Spejderne’s mission om at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise vores omgivelser, hvordan det er at være spejder i dag.

Læs mere om foreningen Spejderne her

Spejdernes Lejr 2026

Placeringen af næste Spejdernes Lejr er endnu ukendt og vil formentligt først være kendt i foråret 2023, hvor det vil blive offentliggjort sammen med værtskommunen.

Arbejdet med at forberede lejren er dog allerede så småt i gang, og hvis du har lyst til at være med til at planlægge lejren, så er du velkommen til at melde dig som lejrfrivillig via sl@spejderne.dk. Skriv dit navn, kontaktoplysninger samt hvad du kunne tænke dig at lave i planlægningsfasen (og om du har nogle relevante erfaringer). Så kontakter lejrorganisationen dig, når det er relevant. Formentligt i løbet af 2024.

Questions?
Contact spejderne